2012. június 17., vasárnap

Ismeretlen ismerősök

Melegblogokat olvasok.

Na jó, tiszta véletlenségből - egy keresett kép miatt kidobta a google, aztán ott ragadtam. Tulajdonképpen arra akartam kifuttatni az egészet, hogy a blogolvasással mennyire közel kerülhet hozzánk egy tök random ember. (Nem, most nem a szélsőjobboldali bloggerekre gondolok, ők nem kerülnek hozzám közelebb). De bármilyen szimpla blogot olvas az ember, tegyük fel, hogy olvassa tíz percig, és kezdi megkedvelni az írót. Egy óra, és már komplett kötődést érez iránta. Ennek az az egyszerű oka, hogy rájövünk, hogy - jé - a másik is ember. Kiderül - példámnak megfelelően épp a meleg srácról - hogy ugyanúgy izgul az érettségije miatt, mint bárki más. Vagy épp Etyekre látogat borfesztiválozni. Te jó ég? Lehet hogy tényleg emberből van?!
Egyébként hasonlót tapasztaltam a kérdőívezés során is. Kb. 1 órát beszélgettem az emberekkel, és megszerettem őket. Egyébként volt köztük egy jobbikos is, utána is azt éreztem, hogy hát tényleg, ő is ember, nem is különbözünk olyan sokban. És az is érdekes, amin elgondolkodtam, hogy szerintem nagyon könnyen teszünk szívességet valakinek, akit akár csak egy picit is jobban ismerünk a semminél. Akkor már könnyen jönnek a kedves gesztusok. A városban ezrekkel találkozik az ember egy nap, nyilván nem lehet mindenkire mosolyogni. De ha mindegyiküktől elolvasnánk 5 blogbejegyzést, mindjárt más lenne a helyzet.
Erről jut eszembe még egy - az utolsó! - példa. Sok-sok éve olvastam egy könyvet, az a címe hogy Stargirl, és egy elvont, kicsit dilis, de a végletekig emberbarát lányról szól. Ő játszik néha olyat, hogy kiszúr magának egy embert az utcán, és elkezdi követni. És miután végignézte azokat az egyszerű jeleneteket, ahogy szappant vesz a boltban meg pénzt vesz ki a bankautomatából, hirtelen elkezdi egészen közel érezni magához. Szerintem ez annyira szép. :)
Jó, utolsó példa: az avataralanyaimat is úgy szeretem, pedig gondolom nem kell mondanom, nem sokat tudok róluk, és ez a kapcsolat is elég egyoldalú. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése