2012. június 4., hétfő

Nemzeti konzultáció

Azért ez röhejes. Legutóbb is annak tartottam, de idén ha lehet, még röhejesebb, mint tavaly volt.
Először is, olyan kérdéseket tesznek fel, mintha az egész világ fekete-fehér volna, és egyértelműen dönteni lehetne ilyen összetett kérdésekben. A másik, hogy azért vannak szakemberek, hogy ők átlássák ezeket, és ne Mari néni meg a Pál Bori próbáljon dönteni olyasmiről, amiről fogalma sincsen.
Az egész kérdőív olyan sugalmazó kérdésekkel van tele, amiért már egy elsőst is meghúznának a TáTK-n. Annyira átlátszó az egész, hogy nem is értem, ki veheti ezt még komolyan. Képesek feltenni olyan kérdéseket, hogy szeretném-e, hogy támogassák a magyar családokat, emeljék a minimálbért és segítsék a fialtok munkába állását. Nem bazmeg, nem szeretném. Van ember aki nem ezt jelöli be? Vagy ha mégsem, mert mérlegel bizonyos szempontokat - például, hogy jó lenne támogatni a családokat, de nincs miből - akkor meg kénytelen azt a választ behúzni, amely mellé majdhogynem az is oda van írva, hogy "ha ezt jelölöd, az egyenlő a hazaárulással".
De az igazi lehidalás ma következett be, mikor megláttam a 6-os villamos oldalán a Nemzeti konzultáció reklámját. Mosolygó emberek, nagy feliratok: "Úgy gondoljuk, hogy segíteni kell a munkahelyteremtést", "Úgy gondoljuk, növelni kell a minimálbért" - EZ MÉGIS MI? Ha megvan a válasz, minek kérdezel? Ez a sugalmazás olyan netovábbja, ami mellett szerintem egyetlen agymosott fideszrajongó sem mehet el szó nélkül.

Mindegy. Nem is értem mi az egésznek a lényege, csak jól felbosszantom magam rajta. Visszaküldeni nem fogom, persze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése