2013. július 7., vasárnap

Bori a Bory várban

Ma BK tali volt, amire kivételesen elmentem, ugyanis ahogy Lau emlékeztetett, már másfél éve nem találkoztunk! Bizony, mióta visszajöttem Amszterdamból, nem is jártam talikra. Dol viszont személyesen keresett meg, hogy erre menjek, és a Bory vár amúgy is érdekelt, úgyhogy mentem. :)

A Népligetből indult a buszunk Székesfehérvárra, itt az én tisztségem volt begyűjteni Lau-t, a Csapó lányokat, Lilyt és Barnit - jó, nem volt akkora feladat, de azért egy kis nyomás volt rajtam. :D A buszon semmi légkondi nem volt, a tikkasztó hőségben zötyögtünk másfél órát úgy, hogy még az ablakon sem láttunk ki. Barnus viszont kiváló beszélgetőpartnernek bizonyult, megállás nélkül dőlt belőle a szó, és később is gyakran jött a nyomomban, valamiért nagyon élvezte, hogy időnként megbökött. :D

Fehérváron találkoztunk a többiekkel, nem sorolok fel mindenkit, de nagyon sok új arcot láttam. Szintén egy klíma nélküli, dögmeleg busszal mentünk a Bory várba, ahol hamarosan előkerültek a sütik és jeges teák. Majszoltunk és tartottunk bemutatkozást (Tarajos Trixi) aztán felfedeztük a várat. Nekem nagyon-nagyon tetszett. Ez ugyanis nem is rendes vár, hanem egy - gyanítom kicsit hóbortos - építész és szobrász bácsi építette magának szinte teljesen egyedül, kedvelt építészeti stílusainak ötvözésével. Kicsi, de vannak benne szűk csigalépcsők, üvegablakok, erkélyek. Lennék itt várúrnő.

A körülnézés után letelepedtünk az árnyékba, és játszottunk. Volt Ha, Tabu, gyilkosozás. Fél négy körül indultunk vissza a buszhoz, a nap szenzációja, hogy ekkor mentem először pisilni. :D

A városban még ücsörögtünk kicsit a parkban, de előtte elmentünk fagyizni. Felfedeztük Fehérvár legtutibb fagyizóját, ahol óriási adagot kennek a tölcséredbe (akkorát, ami kb. 2-3 "sima" gombócnak felel meg) és az egész csak 180 Ft! Ráadásul finom is volt. Élvezettel csámcsogtuk, és játszottunk felnézőset, aztán rajzolós-írósat, amitől a hasunkat fogtuk a nevetéstől. Egész sokáig maradtunk, hatkor szálltunk buszra, és már elmúlt nyolc, mire hazaértem.

Nagyon tuti kis tali volt. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése