2013. július 6., szombat

Évfolyamom diplomaosztója

Ugyan én csúszok egy teljes évet az Erasmus-félévem miatt, az évfolyamom nagy része ebben az évben szakdolgozatot írt, szigorlatokkal és államvizsgával küzdött, és a többségük a mai napon át is vehette a diplomáját.

Teljesen rendben van, hogy az én tanulmányaim most így alakultak, mégis kicsit elfogott az irigység az utóbbi hetekben, ahogy a sikeres vizsgákról, diplomaszerzésről olvastam évfolyamtársaim facebook-bejegyzéseit. Azért azt is megtudtam, hogy egész sokan csúsznak, így remélhetőleg lesznek ismerős arcok is mellettem ősztől.

Egyedül Gergővel beszélek az évfolyamtársak közül, ő summa cum laude minősítéssel végzett, és meghívott a mai diplomaosztóra is. El is mentem, beszélgettem pár emberrel, végigálltam a másfél órás rendezvényt, most már tudom, hogy is zajlik egy ilyen. Bár nem volt semmi különös: csak beszéd, néhány díj átadása, aztán az összes diák kiszólítása egyenként. Azért furcsa volt ezt látni.

Gergővel megölelgettük egymást, aztán már el is kellett válnunk, mert családi ebédre igyekezett, de remélem, összefutunk még a nyáron.

Ősztől teljes gőzzel újra belevetem magam a tanulásba. Lassan ideje utánanéznem, hogy is működik a Neptun, milyen tárgyakat kell felvennem, mi fán terem az a szakdolgozat. Furcsa lesz talán visszazökkenni a régi kerékvágásba, de valahol nagyon várom is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése