2015. május 18., hétfő

Koalanézőben

Amióta az állatkertbe kerültek a koalák, azóta kieszeltem, hogy milyen jó kis romantikus program lesz majd Bálinttal megnézni őket. Most vasárnap az állatkertben örökbefogadók napja volt, és mivel Petra a születésnapjára egy jávai langur örökbefogadását kapta, mindenképpen el szerettünk volna menni, így hát az egészből egy jó kis családi + randizós program lett. Nem tudom, hogy csak az örökbefogadók napja miatt, vagy egyébként is, de nagyon sokan voltak az állatkertben. Rögtön különváltunk, apu, anyu és Petra részt vettek a gyerekeknek szervezett programokon, tombolán, mi pedig Bálinttal elindultunk, hogy bejárjuk a parkot, ami egyébként óriási. Igazából nagyon klassz kis program volt, nagyjából mindent sikerült megnéznünk. A pálmaházban egész közelről láttunk lajhárokat és majmokat, az örökbefogadók be is mehettek megsimizni őket, de sajnos mi nem tartoztunk ebbe az elit klubba. :( Az ausztrál részleg is érdekes, ott vannak a bokszoló kenguruk, a vombatok és persze a koalák is. Nagyon rákészültem a koalanézésre, de sajnos beigazolódott az a félelmem, hogy nem fogunk túl sokat látni az állatokból. Egészen nagy teret kaptak, mind a kettő egy fán szundikált összegömbölyödve éppen, a fejük sem látszott, távolról csak egy nagy szürke gombócot láthattunk belőlük. Jobb híján az otthonuk mellett lévő koalás szobrokkal és képekkel fotózkodtunk. Ma beszéltem Borcsával, kiderült, hogy ő is az állatkertben járt tegnap, és mikor ő volt ott, a koalák élénkebbek voltak, másztak, és a gondozójuk is körbehordozta őket. Nem fair!
Petra örökbefogadott majma, a Lime nevű jávai langur szintén nem volt túl élénk, a gyereke viszont igen. Az már nagyobb élmény volt, nézni a kicsi majmokat, ahogyan egymást kergetik végig a köteleken, fákon. 
Családom többi tagjával később ebédelni és fagyizni futottunk össze, és miután mindent bejártunk, hazamentünk. Igazából nagyon jó kis program volt, és örülök, hogy Bálint eljött velem. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése