2015. július 12., vasárnap

Eszter férjhez ment!

Körülbelül egy éve, júniusban kérte meg Gézu Eszter kezét Rómában, és mintha csak tegnap lett volna, hogy elmentünk a csajokkal esküvői ruhákat nézegetni a menyasszony számára. Eszter nagy örömmel vetette bele magát esküvőjük előkészítésébe, amit blogján is dokumentált (a blog egyébként az esküvő után is folytatódik - stay tuned!) És végül - meglepően hamar - elérkezett a várva várt nap is, hiszen tegnap óta Eszter és Gézu házasok! Bevallom, tényleg rohamtempóban telik az idő, mikor a szervezés elkezdődött, még rengeteg hónap volt hátra. 

Én is nagy örömmel és izgatottan vártam az esküvőt. Orsi hazautazott rövid három napra, hogy ő is eljöhessen. Az esküvő napján korán elkezdtük a készülődést - tulajdonképpen már egészen régóta kitaláltuk, ki mit viseljen, kellett választani ruhát, cipőt, frizurát. Igazi csajos lelkesedéssel öltözködtünk, én fontam Petra haját - aztán a sajátomat is megcsináltam, őszintén szólva nagyon tetszettem magamnak :)

A szertartásra és az azt követő vacsorára egy helyszínen, a hajógyári szigeti Bambusz bárban került sor. Egészen sokan, ha jól emlékszem, körülbelül százharmincan gyűltünk össze, hogy lássuk a pár egybekelését. Nekem nagyon tetszett a helyszínválasztás, ugyanis az étterem mögött egy kis tó volt, rajta híddal, szigettel, és ott mondta ki végül az igeneket Eszter és Gézu, akik egyébként nagyon szépek voltak - Eszter gyönyörű volt a ruhában, a sminkben, és a frizurája is nagyon tetszett. Bevallom, nem tudtam könnyezés nélkül kibírni a szertartást, úgyhogy folyton a szememet kellett törölgetnem. Eszterék fogadalmat tettek, felhúzták egymás ujjára a gyűrűt, és egy üvegbe töltöttek kétféle színű homokot, jelezve, hogy útjaik immár eggyé váltak. Mindig meglep, milyen gyorsan is zajlik egy szertartás - az anyakönyvvezető egyszer csak kimondja, hogy házasok vagytok, és onnantól Eszter már férjezett, neve pedig Boda-Szántó Eszter :)

A szertartás után sor került a gratulációkra, utána pedig a fotózás következett. Jópofa ötlet volt, hogy minden vendég kapott egy héliumos lufit, amit egyszerre engedtünk a levegőbe. Eszter és Gézu lufija szív alakú volt, sokáig jól ki lehetett venni őket, ahogy keringtek a levegőben. :) Sok kép készült a nagy családdal, a szűkebb családdal, aztán csak csajok, aztán így, aztán úgy... Személy szerint nagyon izgatottan várom a hivatalos fotókat, remélem szuperek lettek és spontán pillanatokat is sikerült elkapni a lagziból. 

Következett a vacsora, ami egyébként igen sokáig tartott. A helyszín nagyon szépen volt berendezve, dekorálva, ez mind a pár szervezését dicséri. Eszter és Gézu külön asztalnál ültek, körülöttük pedig tízfős kerek asztaloknál ültek a vendégek. Eszter készítette az ültetőkártyákat, amik kis csengőkbe voltak tűzve - ezekkel kellett csengetni, ha azt akartuk, hogy csókolózzon a pár. :) Szintén saját készítésű köszönőajándékot is kapott mindenki: egy különleges technikával készült szív dekorációt, amin egy fotó szerepel a párról és az esküvő dátuma. Már az ültetőkártya és az ajándék is itt lóg előttem a parafa táblámon. :)

Előételként libamellt szolgáltak fel diós salátaágyon karamellizált balzsamecettel. Nyamm! Utána Ujházy tyúkhúsleves következett, majd többféle hús és köret. Desszertnek somlói és tiramisu volt, és egy csábító csokiszökőkút, amibe gyümölcsöket mártogathattak a vendégek. Minden nagyon fincsi volt és alaposan belaktam. :)

Hogy a fogások között se unatkozzunk, kitölthettünk egy kvízt a párról (mi volt az óvodai jelük, hol nyaraltak először, hogy issza Gézu a kávét, milyen volt Eszter gyerekkori szobájának falán a tapéta... :D) Legnagyobb meglepetésünkre Gézu esetében jobban tippeltünk, mint Eszternél (ki hitte volna, hogy Eszternek nyula, teknőse és hala is volt?!) A kvízen kívül ujjlenyomat-fát is készíthettünk, írhattunk egy vendégkönyvbe, valamint minden család begyűjtött egy-egy fotót a párról, amit majd a megadott időpontban kell postára adni nekik (a miénk például 2016 februárjára szól). 

Az eszem-iszom után mi más is következhetett volna, mint a tánc, amibe nagy lelkesedéssel vetettem bele magam (főleg néhány koktél után - a Sex on the beach fantasztikusan finom volt!) Nagy örömömre Bálint is csatlakozott hozzám a parketten. Nagyon örülök, hogy Bálint is meghívást kapott és elkísért, nagyon jól éreztük magunkat egész este. Bálint szavaival élve egy évre előre kitáncoltuk magunkat (nem emlékszem, hogy valaha korábban bárhol táncoltunk volna együtt). Remélem, a profi fotósok elkapták a ritka pillanatot :) Persze volt vonatozás, körben ugrándozás is.

Egy idő után Eszter menyecske ruhába öltözött. Volt menyasszonytánc, és egy kis játék, amiben az derült ki, mennyire ismeri egymást a pár. Gézu és Eszter egymásnak háttal ülve, a női- illetve férficipő felemelésével jelezte, hogy kire igaz inkább a feltett állítás (például ki a békülékenyebb, a háziasabb, a kezdeményezőbb az ágyban :D). Egészen szép eredményt értek el, bár ha rontottak (nem ugyanazt a cipőt emelték a magasba) akkor meg kellett inniuk egy-egy felest. 

A játékok után, hajnali 1 magasságában viszonylag hamar szétszéledt a nép. Úgy tűnik, senkinek sem volt mulatós kedve és minket is hamar levert a fáradtság. Az utolsók között távoztunk, már elmúlt két óra, mire hazaértünk és persze rögtön ágyba dőltünk. Remélem Eszter és Gézu is jól érezte magát és úgy sikerült a nagy nap, ahogy eltervezték. Emellett pedig ezúton is szeretnék nagyon sok boldogságot kívánni nekik a házasságukhoz! 

1 megjegyzés:

  1. Csudajó bejegyzés született az esküvőből!! :) Nagyon köszönjük, és olyan jó volt, hogy mindannyian ott tudtatok lenni! Nagyon jól éreztük magunkat, az eddigi legszebb nap volt! :) Sok millió pusziii

    VálaszTörlés