2017. január 13., péntek

Ha ma nehéz napod van, gondolj arra a lúzerre, aki úgy próbálta felmelegíteni a hajvasalóját, hogy előtte nem helyezte áram alá a konnektort

... vagyis gondolj rám.

Van ez a bizonyos hajvasalóm, amit még két éve kaptam karácsonyra. Trükkös szerkezet, a belső vasakkal egyenesíti, a külső íveltekkel pedig göndöríti a hajat, már ha az ember ért a használatához. Nekem kezdettől fogva meggyűlt vele a bajom. Először is, már a göndörítés technikája sem egyszerű, és YouTube videókat néztem hozzá, és úgy se ment, szóval igazából egy csomó ideig hagytam a cuccot heverni anélkül, hogy tényleg használtam volna. Aztán most az ünnepek előtt valamivel ismét elővettem, és elkezdtem vele kísérletezni, de hogy könnyebb legyen a helyzetem, nem saját magamon, hanem Petra hajával próbálkoztam. Tekintve, hogy Petra haja három embernek is elég lenne, mire végigmentem az összes tincsén, ráéreztem a technikára, a helyes használat kérdése tehát megoldódott. Petra göndör hajat kért karácsonyra, úgyhogy akkor is volt alkalmam gyakorolni, és azt kell mondjam, igazán szép lett a végeredmény.

A hajvasalóval csupán egy probléma maradt: borzasztó lassan melegedett fel. Bedugtam a konnektorba, vártam, vártam, vártam, és jó, ha egy fél óra - negyven perc múltán végül elég forró volt ahhoz, hogy használni lehessen. Mindezt eddig a készülék fogyatékosságának tudtam be, és csak ma jöttem rá, hogy valójában én voltam a gyökér.

Orsi most itt van nálunk három napra, Hili szalagavatójára jött, ami ma este van. Ez alkalomból neki is beígértem a göndör fürtöket, és nagy bölcsen jó előre bedugtam a hajvasalót a konnektorba, hogy melegedjen. Vagy háromnegyed óra után elég forrónak ítéltem, és szóltam Orsinak, hogy jöhet. Mikor azonban a fürdőszobába mentünk, meg kellett állapítanom, hogy a hajvasaló visszahűlt.

És akkor, abban a pillanatban végre leesett mindaz, amire az előző években nem jöttem rá.

A nagy fürdőszobában (ahol több hely van fodrászkodni, de amit amúgy ritkán használok) a konnektor a tükör fölött futó ledsornál van. Ez a felület azonban kizárólag akkor van áram alatt, ha a fürdőszobai villanyt fölkapcsolom. Magyarán a hajvasaló kizárólag akkor melegedett, mikor felkapcsoltam a villanyt és bementem megnézni, hogy áll; amint kijöttem és lekapcsoltam a villanyt, elkezdett hűlni.

Képzelhetitek milyen címeres ökörnek érzem magam, viszot nagyon örülök, hogy a rejtélyre fény derült. Most majd kiderül, hogy valójában öt perc sem kell, mire felmelegszik a vas.

Btw, Orsi haja nagyon szép lett! 

1 megjegyzés: