2017. december 27., szerda

Bagolykő karácsony

A szokásos nyári táboron kívül a Bagolykő karácsonyi bál az a tali, amire mindig el szoktam menni, és már jó ideje motoszkált bennem, hogy felvetem, hogy tartsuk az idén a HUB-ban, különösen azért, mert a helyszínvadászat mindig nehézségeket szokott okozni. Szerencsére a HUB vezetősége simán belement a dologba, és a karibál szervezőinek is tetszett a hely, szóval december 16-17-én itt volt az ünneplés!

Én mondjuk eléggé izgultam, mint házigazda, hogy ugye semmit sem fogunk szétverni és és nem nyitnak ránk a kollégáim és rökönyödnek meg rajtunk, de szerencsére semmilyen katasztrófa nem történt. Tény, hogy a HUB meglehetősen átalakult. Az irodarészt békén hagytuk, de a meeting room lett kijelölve a kajáknak, a training room pedig a "nagyterem" lett. Áthordtuk oda a kanapét és a foteleket, valahogy sikerült felapplikálni két baldachint, felállt egy feldíszített karácsonyfa, a projektor pedig a Griffendél klubhelyiségének képét vetítette ki a falra. A mosdóban Hisztis Myrtill díszelgett, és nyíl mutatta az utat a Mágiaügyi Minisztériumba (vagyis a klotyóba). A folyosó előtt egy hatalmas lepedő volt, melyen a téglafestés az Abszol úthoz vezető bejáratot jelenítette meg, a bejárati ajtón a Kövér Dáma portréja volt látható (Wizards welcome, Muggles tolerated felirat) és még a lépcsőházban is megjelent egy figyelmeztetés arról, hogy a lépcsők szeszélyesek.

Végül egész szép számmal gyűltünk össze, eljött Shizu, sőt még Barni is, volt némi ismerkedés és játék, aztán én a magam részéről maratoni filmezésbe fogtam pár emberrel. Megnéztünk a Csillagport, majd a HP3-at, aztán jött a HP4, amibe már belealudtam. Hajnali 6 környékén arra a riadtam fel a fotelemben, hogy a többiek egy olyan filmet néznek, amiben egy nő sikoltozik. Próbáltam kirekeszteni, de a sikoltozás nem múlt el (sőt, állandóan jelen volt az egész film során) kénytelen voltam hát felhagyni az alvással és inkább a filmet nézni, aminek, bár volt egy végső egész elgondolkodtató tanulsága, eléggé kellemetlenül alapozta meg a napomat a sok kegyetlenséggel / parával / meneküléssel / sikoltozással. Azt mondjuk nem értettem, miért kell ilyen filmet alvó emberek társaságában nézni, de mindegy.

Végül a film után, 7-kor már meg is kezdtük az összecsomagolást, és 9-kor mindannyian távoztunk a makulátlan, muglik számára fenntartott HUB-ból. Szerintem király helyszín volt, tényleg csak annyi a nehézség, hogy emiatt végig ott kellett lennem, pedig én szívem szerint már követném a többi "öreg" példáját, és késő este lelécelnék a saját puha ágyikómba a karibálon alvás helyett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése