2017. december 27., szerda

Orsi ittléte

Megint nagyon régen nem írtam, úgyhogy gyorsan posztolok egy adag pót-bejegyzést.

November 30. és december 5. között itt volt nálunk Orsi! Ez afféle szülinapi meglepetés volt anyunak, és Orsi nem is egyedül jött, magával hozta Sahart is. Ez volt az első alkalom az eljegyzésük után, hogy találkoztunk velük, megcsodálhattuk Orsi gyűrűjét, és persze kifaggattuk őket a pontos terveikről (vagy hogy helyesebben fogalmazzak: Orsi terveiről).

Számomra a legjobb az volt, hogy Orsi sokkal több időt töltött velünk, mint egyébként, mivel egy csomó barátja külföldön van, így velük nem tudott találkozgatni. Csütörtökön érkezett, akkor megnézte Petra zongorakoncertjét és este már egy barátnővel futott össze, úgyhogy én csak későn találkoztam vele. Másnap viszont bejött a HUB-ba és megnézte a munkahelyemet! Ez azért is volt jó, mert december elseje két kollégámnak is a szülinapja, így volt egy adag finom reggeli és torta is. Miután mindent megnézett és megmajszolt, ment is tovább, és este találkoztunk újra, ugyanis Barukhékhoz voltunk hivatalosak egy sabati vacsira, ami mint mindig, most is fantasztikus volt (lazac, mazsolás rizs, saláták... hmm!)

Szombaton közösen megsütöttünk és kidíszítettünk egy nagy adag mézeskalácsot. Vasárnap anyu és Zsoma szülinapját ünnepelte a család nálunk, úgyhogy amiatt volt felhajtás. Hétfőn kicsit nyugisabb volt a dolog, kedden pedig - mivel Orsi gépe csak délután ment - még volt időnk délelőtt arra, hogy megnézzünk egy kiállítást illusztrátorok műveiből, melyet az Alice csodaországban és a teázás ihletett. Szuper volt! Utána még átsétáltunk a Vörösmarty térre, nézelődtünk, ittunk forró fűszeres almalevet és ettünk gőzgombócot, és utána tértünk haza.

A konkrét programokon kívül egész sok idő jutott lustulásra, például Orsival felkentük a szokásos zöld arcpakolásunkat, játszottunk a Fedőnevekkel, átnéztünk egy adag esküvői magazint, és színeztünk a karácsonyi Johanna Basford színezőkönyvből is. Úgyhogy abszolút az ünnepekre hangolódtunk, igyekeztünk túladagolni Orsit, akinek Izraelben az ilyesmiből nem sok jut. A legjobb persze az, hogy hiába lesz hamarosan férjes asszony, a húgom továbbra is mindent megszagol, mielőtt a szájába venné, a hűtőből suttyomban majszolja a sajtokat, örömmel táncol Petrával a Just Dance-re, és órákig képes magyalágakat színezgetni, egyszóval - semmi sem változott!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése