2018. január 5., péntek

Egy rendkívül aktív téli szünet

Nos, ez a téli szünet szokatlanul aktívra sikeredett!

Azzal kezdődött, hogy már a karácsonyon is átrohantunk, mert 25-én reggel kirándultunk és geoládáztunk, 26-án délelőtt pedig az új Star Wars filmet néztük meg. Délután persze már a nagyiké volt a főszerep. 27-én idegeskedés és csomagolás, 28-án pedig irány Ausztria!

29-től január 1-ig síeltünk. Ez ugye csak négy nap, és egyik nap sem síeltünk valami sokat, de azért azt hiszem, jól ment a dolog, és élveztem is! Az időjárással nem volt kifejezetten szerencsénk, első nap nagyon fáztam, második nap magamra vettem 3 plusz réteget, ami segített, de még úgy is hideg volt, harmadik nap meleg és ragyogó napsütés (gyorsan millió fotót kellett lőni persze) negyedik nap viszont tomboló hóvihar. Azt kell mondjam hogy tisztességesek voltunk és egyszer sem állított meg minket az időjárás, viszont az utolsó napra sikerült megfáznom. :( Amúgy azon gondolkodtam, hogy szerintem sosem voltam még ennyire aktív január elsején!

A szilveszter egyébként közepesre sikeredett, az elején társasoztunk a csapattal, játszottunk egy jó hosszú Dixitiet, ami jó volt, utána viszont Eszter és Gézu le is feküdtek. A maradék társasággal Activityztünk, míg beköszöntött az újév, amikor is koccintottunk, és meghallgattuk a Himnuszt. Idáig minden egészen rendben volt, utána viszont olyan depresszió köszöntött rám, hogy menekülve hagytam el a helyszínt hajnali 1-kor, hogy lefeküdjek aludni. Mindent összevetve a szilveszter szörnyű, és utálom. Jövőre valami olyan helyre kell elmenekülnöm, ahol nem érhet utol.

Január 2-án reggel összecsomagoltunk és indultunk haza. Engem viszont a szüleim nem haza vittek, hanem kitettek Grazban, Hannah-nál! Bizony, ez egy nagyon király dolog volt, hogy ezt meg tudtuk szervezni. Nem volt nagy kitérő, és Hannahnak is szünete volt éppen. Ráadásul éppen csak pár napja, a saját síelésük alatt a barátja, Matthias megkérte a kezét! Nagyon jó volt már csak ezért is pont most találkozni vele és megosztani vele ezt az örömet. Amikor utoljára náluk jártam Grazban, még máshol laktak, azóta új lakásba költöztek, ami tényleg lenyűgözően szép. Az első délután Hannahval bementünk a városba, sétáltunk, kajáltunk, kávéztunk. Másnap pedig egy rövid kirándulást csaptunk a közeli Schöckl hegyre: némi bolyongás után találtunk csak oda, és egy felvonóval mentünk a tetejére. Elég hideg, szeles, havas volt, de nagyon szép volt a kilátás. Fent ebédeltünk egy hüttében, lefelé pedig gyalog jöttünk, ami igazán jó kis kirándulás volt. Még korán volt, mikor hazaértünk, ezért elkezdtünk esküvői helyszínekre vadászni. Az esküvő egyébként valószínűleg 2019 tavaszán lesz, hogy Hannah nyugodtan befejezhesse a phd-ját. És mivel eléggé hasonlítunk, nem akar nagy felhajtást, valószínűleg kb. 40 vendég lesz, és valami kedves, természetközeli helyszínt szeretne, például a borvidéknél. Én természetesen a vendégek között vagyok, nagyon örülök, hogy Hannah kikötötte, hogy muszáj mennem, sőt, a nevem mellé véste, hogy "+1" szóval bepasiznom is kötelező addig. Hát...

Este még bementünk a városba találkozni Hannah két barátnőjével, akiket érdekeltek az eljegyzés részletei. Én nagyon hegyeztem a fülem, mert főként németül ment a társalgás. Érdekes, hogy a többnapos síelés, rádióhallgatás, beszélgetés a háziakkal nagyon gyorsan és könnyen előhozta a némettudásomat. Valamennyit Hannahval is beszéltem németül, aki azt mondta, hogy tök ügyes vagyok, de tény, hogy ebben a barátnős beszélgetésben már nehezen tudtam részt venni. Jó lenne polírozni a németemet, már csak azért is, mert úgy tűnik, hogy tényleg egész könnyen megy.

Sajna csak ezt a 1,5 napot töltöttük együtt, 4-én nagyon korán kellett kelnem, hogy elérjem a Bécsbe tartó buszomat. De nagyon nagyon jól éreztem magam Hannahval, és ő is hívott, hogy jöjjek mielőbb. Annak a kérésnek, hogy kísérjem el februárban a helyi esküvő kiállításra, valószínűleg nem tudok eleget tenni, de hátha többet kell majd menjek a bécsi irodába, és akkor meglátogathatom!

Ugyanis most is ez történt, Hannahtól elbuszoztam Bécsbe, ahol elkerestem a Centropa irodát. Egyrészt leadtam egy csomó cuccot, amit még Budapestről cipeltem magammal, átbeszéltem Veronikával (németül!) egy csomó projekt, kifizetés és számla ügyét, Fabiannal, Magdával és Estherrel pedig a CSA és a social media oldalaink volt a téma. Végül vonattal 6 körül indultam haza, és 9 lett már, mire végre meg is érkeztem. 

Ma inkább itthon maradok, mert péntek is van, meg meg is fáztam, de azért dolgozgatok, rendbe teszem az ügyeimet, és felkészülök arra, hogy a hétvége után teljes gőzzel belevessem magam 2018-ba :)

Na, ezt nevezem én aktív téli szünetnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése